lunes, 12 de abril de 2010

EGLÉSIES ROMÀNIQUES D'ÁVILA

Està: Sant Vicenç, Sant Andrés, Sant Segon, Santa Maria, Sant Tomé, Sant Nicolas, Sant Pep, Sant Esteve, Santa Magdalena, Sant Martí, Sant Isidoro, Santo domingo...



HISTÒRIA DE L'ESGLÉSIA ROMÀNICA SANT VICENÇ-En l'any 306, durant la persecució decretada per Diocleciano, van sofrir martiri els germans Vicente, Sabina i Cristeta per negar-se a signar un document, en el qual havien de reconèixer haver ofert sacrificis als déus romans. Els seus cossos van ser dipositats en un buit de la roca, sobre la qual més tard s'edificaria l'actual basílica. Aquesta basílica es va construir extramurs de la ciutat, sobre l'antiga necròpoli romana. Segons l'estil arquitectònic i escultòric de la mateixa, l'actual església romànica va començar a edificar-se en el segon quart del segle XII, i posterior a la construcció de les muralles, si bé es manca de fonts documentals o restes arqueològiques que ens permetin saber amb exactitud la data de la seva construcció Cap a l'any 1063, les relíquies dels màrtirs són traslladades per Fernando I, a San Pedro de Arlanza, per no considerar a Àvila lloc segur, a causa de les incursions àrabs i es van tornar a portar l'any 1175, coincidint amb el final de la construcció de la basílica.Una de les esglésies romàniques catalanes més conegudes.



HISTÒRIA DE L'ESGLÉSIA ROMÀNICA SANT ANDRÉS -Se encuentra situada fuera de las murallas y en el lado norte de la ciudad. Durante la Edad Media fue parroquia de una gran barriada, donde vivían los canteros que habían venido de León, pero a partir del año 1911 deja de ser parroquia y pertenece a la de San Vicente.

La fecha de su construcción es aún más difícil de precisar que la de San Vicente y San Pedro, pero si se puede aventurar que la terminación fue más temprana que las citadas anteriormente.



En esta iglesia se observan ciertas influencias mozárabes, así como de la de San Isidoro de León, ya que como hemos indicado anteriormente en este barrio vivían canteros llegados de León y que posiblemente habían trabajado en aquella iglesia.



La torre, situada en el lado noroeste, es posterior ya que al levantarla, tapó una ventana del templo, tiene características distintas y no está ubicada en el crucero como en otras iglesias, por lo cual se deduce, que dicha torre, fue construida a finales del siglo XIII.